Przetłumacz menu na inny język!
COŚ NA ZĄB
COLD AND WARM STARTERS
Chleb ze smalcem i ogórkiem kiszonym | 18,00 zł |
Ser regionalny z grilla, żurawina | 28,00 zł |
Pieczarki faszerowane | 32,50 zł |
zapiekane regionalnym serem
ZUPY
SOUPS
Rosół | 16,00 zł |
z ręcznie robionym domowym makaronem
Kwaśnica z ziemniakami | 16,00 zł |
Żurek w chlebie | 24,00 zł |
na zakwasie z chleba razowego
Czosnkowa | 19,00 zł |
z prażonym boczkiem i grzankami
Zupa pomidorowa | 18,00 zł |
ze świeżych pomidorów z ryżem
PIEROGI DOMOWE
HOMEMADE DUMPLINGS
Pierogi z mięsem | 34,00 zł |
Pierogi ruskie | 34,00 zł |
SAŁATKI
SALADS
Sałatka z grillowanym serem regionalnym | 38,00 zł |
(sałata, pomidorki, ogórek, orzechy nerkowca, grzanka, sos żurawinowy)
Sałatka z kurczakiem | 36,00 zł |
(grzanka, sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka, sos winegret)
DLA NAJMŁODSZYCH
FOR CHILDREN
Paluszki z kurczaka | 26,00 zł |
(frytki, marchewka)
Gołąbek w sosie pomidorowym | 23,00 zł |
Ryż zapiekany z jabłkami | 18,00 zł |
Puchar lodowy dla dzieci | 19,00 zł |
DESERY
DESSERTS
Ciastko czekoladowe | 21,00 zł |
z gałką lodów waniliowych
Tarta z jabłkami | 26,00 zł |
z gałką lodów waniliowych i sosem czekoladowym
Lody z gorącymi malinami | 25,00 zł |
SZEF KUCHNI POLECA
CHEF’S SPECIALS
Przysmak Karola | 65,00 zł |
(placki ziemniaczane, polędwiczka wieprzowa, sos borowikowy, surówka)
Kotlet schabowy | 39,50 zł |
(ziemniaki z wody, kapusta zasmażana)
Pierś z kurczaka z grilla | 41,50 zł |
(frytki, sałatka wiosenna)
Kotlet de Volaille | 45,00 zł |
z boczkiem i serkiem regionalnym (frytki, mix sałat)
Filet z indyka | 46,00 zł |
w sosie szpinakowo serowym (kluski śląskie, sałatka wiosenna)
Pieczony pstrąg | 53,00 zł |
(ziemniaki pieczone, warzywa pieczone)
Ser panierowany | 42,50 zł |
(frytki, sałatka wiosenna, sos czosnkowy)
Połowa kaczki | 65,00 zł |
(sos pieczeniowy, pyzy ziemniaczane okraszone boczkiem i cebulką, buraczki tarte)
Korytko grillowane dla dwojga | 126,00 zł |
(pierś z kurczaka, schab, polędwiczka wieprzowa, ziemniaki pieczone, pieczarki, warzywa z grilla)
Korytko grillowane dla czworga | 242,00 zł |
(pierś z kurczaka, schab, polędwiczka wieprzowa, ziemniaki pieczone, pieczarki, warzywa z grilla)
Gęs pieczona w całości w sosie własnym | 120,00 zł |
Preferwane dodatki: kapusta czerwona, buraczki tartem kluski śląskie, gałuszki ziemniaczane okraszone boczkie i cebulką. Cena za 1kg (waga po upieczeniu). Wymaga zamówienia minimum cztery dni wcześniej.
DANIA REGIONALNE
REGIONAL DISHES
Świńskie Ziobro | 49,50 zł |
(frytki, kapusta zasmażana, sos czosnkowy)
Deska Górala | 51,00 zł |
(golonko, kapusta zasmażana, gałuszki, pierogi z mięsem)
Schab z borowikami | 56,00 zł |
zapiekany regionalnym serem (ziemniaki pieczone, warzywa z grilla)
Placek drwala z gulaszem wołowym | 44,00 zł |
(placki ziemniaczane z blachy)
Pieczeń jagnięca | 68,00 zł |
(sos pieczeniowy, kluski śląskie, tarte buraczki)
Udko z gęsi w sosie pieczeniowym | 64,00 zł |
(gałuszki, pieczarki)
Golonko po beskidzku | 7,50 zł/100g |
podawane z sosem musztardowo - cebulowym
Rolada śląska w sosie | 55,00 zł |
(kluski śląskie, czerwona kapusta)
Wiślańskie kaszoki | 39,00 zł |
(kapusta zasmażana, ziemniaki z wody z koperkiem)
Gołąbki w sosie pomidorowym | 38,00 zł |
Biesiada regionalna dla dwóch osób | 132,00 zł |
(żeberka, boczek z grilla, golonko, ziemniaki pieczone, gałuszki, ser regionalny, kapusta zasmażana)
Biesiada regionalna dla czterech osób | 251,00 zł |
(żeberka, boczek z grilla, golonko, ziemniaki pieczone, gałuszki, ser regionalny, kapusta zasmażana)