COŚ NA ZĄB
COLD AND WARM STARTERS
Chleb ze smalcem i ogórkiem kiszonym | 15,50 |
Ser regionalny z grilla, żurawina | 24,00 |
Pieczarki faszerowane zapiekane regionalnym serem | 26,50 |
ZUPY
SOUPS
Rosół z ręcznie robionym domowym makaronem | 16,00 |
Kwaśnica z ziemniakami | 16,00 |
Żurek w chlebie na zakwasie z chleba razowego | 19,50 |
Czosnkowa z prażonym boczkiem i grzankami | 15,00 |
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z ryżem | 18,00 |
PIEROGI DOMOWE
HOMEMADE DUMPLINGS
Pierogi z mięsem | 30,00 |
Pierogi ruskie | 30,00 |
SAŁATKI
SALADS
Sałatka z grillowanym serem regionalnym | 34,50 |
(sałata, pomidorki, ogórek, orzechy nerkowca, grzanka, sos żurawinowy)
Sałatka z kurczakiem | 32,50 |
(grzanka, sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka, sos winegret)
DLA NAJMŁODSZYCH
FOR CHILDREN
Paluszki z kurczaka | 22,50 |
(frytki, marchewka)
Klopsiki drobiowe z ryżem w sosie pomidorowym | 24,50 |
Ryż zapiekany z jabłkami | 18,00 |
Puchar lodowy dla dzieci | 17,00 |
DESERY
DESSERTS
Ciastko czekoladowe z gałką lodów waniliowych | 19,00 |
Tarta z jabłkami, gałką lodów waniliowych i sosem czekoladowym | 22,50 |
Lody z gorącymi malinami | 19,50 |
SZEF KUCHNI POLECA
CHEF’S SPECIALS
Przysmak Karola | 56,00 |
(placki ziemniaczane, polędwiczka wieprzowa, sos borowikowy, surówka)
Kotlet schabowy | 36,00 |
(ziemniaki z wody, kapusta zasmażana)
Pierś z kurczaka z grilla | 36,50 |
(frytki, sałatka wiosenna)
Kotlet de Volaille z boczkiem i serkiem regionalnym | 39,00 |
(frytki, mix sałat)
Filet z indyka w sosie szpinakowo serowym | 41,00 |
(kluski śląskie, sałatka wiosenna)
Pieczony pstrąg | 48,00 |
(ziemniaki pieczone, warzywa pieczone)
Ser panierowany | 37,50 |
(frytki, sałatka wiosenna, sos czosnkowy)
Korytko grillowane dla dwojga | 110,00 |
(pierś z kurczaka, schab, polędwiczka wieprzowa, ziemniaki pieczone, pieczarki, warzywa z grilla)
Korytko grillowane dla czworga | 195,00 |
(pierś z kurczaka, schab, polędwiczka wieprzowa, ziemniaki pieczone, pieczarki, warzywa z grilla)
DANIA REGIONALNE
REGIONAL DISHES
Świńskie Ziobro | 48,00 |
(frytki, kapusta zasmażana, sos czosnkowy)
Deska Górala | 46,00 |
(golonko, kapusta zasmażana, gałuszki, pierogi z mięsem)
Schab z borowikami zapiekany regionalnym serem | 54,00 |
(ziemniaki pieczone, warzywa z grilla)
Placek drwala z gulaszem wołowym | 38,00 |
(placki ziemniaczane z blachy)
Gicz jagnięca na leczo warzywnym | 58,00 |
(sos pomidorowy, ziemniaki)
Udko z gęsi w sosie pieczeniowym | 54,00 |
(gałuszki, pieczarki)
Golonko po beskidzku | 7,50 |
podawane z sosem musztardowo - cebulowym
Rolada śląska w sosie | 48,00 |
(kluski śląskie, czerwona kapusta)
Biesiada regionalna dla dwóch osób | 114,00 |
(żeberka, boczek z grilla, golonko, ziemniaki pieczone, gałuszki, ser regionalny, kapusta zasmażana)
Biesiada regionalna dla czterech osób | 208,00 |
(żeberka, boczek z grilla, golonko, ziemniaki pieczone, gałuszki, ser regionalny, kapusta zasmażana)